Snapdragon 8 Gen 3-chipset finns i många länders Samsung Galaxy S24+

Samsungs Chip Strategy Evolution: Snapdragon Dominance and the Uncertain Future of Exynos

2023 växlade Samsung genom att uteslutande använda Qualcomms Snapdragon 8 Gen 2-chips på alla globala marknader för deras flaggskepp Galaxy S23-sortiment, en avvikelse från deras typiska strategi att växla mellan sina egna Exynos-chips och Qualcomms erbjudanden.

Detta drag väckte uppmärksamhet eftersom företaget vanligtvis följde ett tillvägagångssätt med dubbla chip, men med S23-serien lutade de sig enbart mot Qualcomm, vilket fängslade dem som var kritiska till Exynos prestanda.

Förväntningarna på en bestående förändring utmanades dock när spekulationer uppstod om den kommande S24-serien. Medan S24 Ultra förväntades fortsätta med Snapdragon, antydde rykten om en potentiell återgång till splitstrategin för S24- och S24+-modellerna, där Exynos 2400 möjligen skulle göra comeback på flera marknader.

Icke desto mindre har den senaste tidens uppkomst av ett nytt rykte gett tvivel om detta antagande, vilket lämnar den faktiska chipdistributionen för den kommande S24-serien osäker och föremål för ytterligare spekulationer.

 

Galaxy S24 och S24+: Potentiella processorvariationer avslöjade av insiderläckor

Rapporter från insiders på X indikerar att den kommande Galaxy S24+ kommer att vara utrustad med Snapdragon 8 Gen 3 SoC, som kommer att vara tillgänglig i de flesta länder globalt. Men i motsats till detta verkar det som att standard S24 kan komma att vara begränsad till Exynos 2400-processorn, om dessa läckor stämmer.

Dessa läckor kommer med en varning. Det finns en motstridig ström av rykten som varnar oss för att ta denna information med en rejäl nypa salt. Denna motsägelse uppstår vid en avgörande tidpunkt, bara ett dussin dagar före den officiella lanseringen.

Även om möjligheten för S24+ att ha Snapdragon 8 Gen 3 verkar lovande, har det förekommit tidigare rapporter som tyder på att både S24 och S24+ skulle drivas av Exynos 2400 på specifika marknader. Denna senaste läcka presenterar en twist i sista minuten i den berättelsen.

Även om utsikten att Exynos 2400 skulle kunna konkurrera bra mot Snapdragon 8 Gen 3 kan vara tilltalande för många användare, är det klokt att utöva tålamod innan du drar slutsatser. Bekräftelse från de mest tillförlitliga källorna inom teknikläckage-gemenskapen förväntas under de kommande dagarna. Som alltid kommer vi att se till att hålla dig uppdaterad om utvecklingen i detta avseende.