Ökande Kundmissnöje Rörande Iphone 15 Pro

Ökad Kundkritik mot Iphone 15 Pro-serien på Grund av Bristen på Signifikanta Förändringar från 14-modellerna.

De senaste månaderna har kundernas missnöje med Iphone 15 Pro och Iphone 15 Pro Max intensifierats. Många kunder uttrycker framför allt oro över den bristande differentieringen i hård- och mjukvaran jämfört med föregående Iphone 14 Pro-serien. Vissa kunder går till och med så långt som att påpeka att vissa förändringar har varit i en negativ riktning, inklusive försämrad batteritid och en bakkamera som sticker ut för mycket.

Denna kritik kommer fram i en nyligen genomförd enkätundersökning från Perfectrec, där 700 000 Google-recensioner sammanställts. Resultaten av undersökningen visar att andelen femstjärniga recensioner för Pro-modellerna har minskat från 72 procent till 68 procent sedan oktober 2023.

En tydlig tendens i grafen indikerar att kundnöjdheten har minskat för alla Iphone 15-modeller. Trots detta visar undersökningen att basmodellerna har kunnat behålla en mer nöjd kundgrupp. Iphone 15 Plus har dock upplevt det mest betydande tappet i femstjärniga recensioner bland alla modeller i 15-serien, sjunkande från 80 procent till 73 procent. Enligt Perfectrec kan detta tapp förklaras av "early adopters" som kan ha haft högre förväntningar och därmed blivit mer besvikna på de inkrementella uppdateringarna jämfört med dem som köpte telefonerna senare i cykeln."