Hur kan jag snabbt överföra bilder från min iPhone till min Mac inom några minuter?

Observera att dessa instruktioner är lämpliga för iPhones som använder iOS 10 eller senare versioner. Processen för att säkerhetskopiera iPhone-foton på en Windows-dator kan skilja sig åt.

 

Länka din iPhone till din Mac-dator

Använd den medföljande Lightning-kabeln för att upprätta en anslutning mellan din iPhone och Mac genom att ansluta ena änden till din iPhone och den andra änden till en tillgänglig USB-port på din Mac. Det kan vara bra att ta bort alla oönskade bilder från din iPhone för att förhindra att de inkluderas i säkerhetskopieringsprocessen.

 

Auktorisera datorn

När du får en uppmaning på din iPhone-skärm väljer du "Trust" för att skapa en säker och pålitlig anslutning mellan dina enheter. Denna åtgärd är avgörande för att garantera en smidig och framgångsrik överföring av dina foton.

 

Öppna appen Foton på din iPhone

Öppna appen Foton på din Mac genom att klicka på Launchpad-ikonen i Dock. Välj appen Foton från den visade listan med appar. Ett annat alternativ är att hitta appen Foton i mappen Applications eller använda Spotlight för att söka efter den.

 

Överför eller ta in bilderna

När du öppnar appen Foton, navigera till fliken "Importera" i fönstrets övre del. Applikationen kommer automatiskt att känna igen din anslutna iPhone och visa upp de foton som är kvalificerade för import.

 

Välj de foton du vill importera

Välj de foton som ska överföras till din Mac genom att markera kryssrutorna bredvid varje foto. Alternativt kan du välja flera foton samtidigt genom att hålla nere kommandotangenten och klicka på varje önskat foto.

 

Justera importinställningar efter önskemål (valfritt)

För att ändra importinställningar som målmappen på din Mac eller välja att ta bort bilderna från din iPhone efter import, klicka på knappen "Importera valda" och välj sedan "Importera inställningar" från rullgardinsmenyn.

 

Starta importprocessen

När du har valt dina föredragna importinställningar, fortsätt genom att klicka på knappen "Importera valda" för att börja överföra de valda fotona från din iPhone till din Mac. En förloppsindikator visas som indikerar pågående status för importproceduren.

 

Inspektera fotona som har importerats

När importprocessen är klar hittar du de överförda bilderna i albumet "Senaste import" i appen Foton. Nu har du möjlighet att komma åt och ordna dina nyligen överförda bilder på din Mac.

 

Ta bort eller koppla bort din iPhone korrekt

När du har slutfört fotoöverföringen är det avgörande att koppla bort din iPhone från din Mac på ett säkert sätt. Du kan uppnå detta genom att klicka på utmatningssymbolen (en uppåtriktad pil) som finns bredvid din iPhones namn i appen Foton. Alternativt kan du säkert koppla bort genom att koppla bort Lightning-kabeln från din iPhone.

 

Vanliga frågor - Flytta iPhone-foton till en Mac-dator

Fråga: Är det möjligt att flytta foton från min iPhone till en Mac som använder en tidigare systemversion?

Svar: Instruktionerna här är skräddarsydda för Mac-datorer som använder det senaste operativsystemet. Icke desto mindre kan du utforska alternativa fotoöverföringsmetoder som iCloud, AirDrop eller appar från tredje part om du använder ett äldre operativsystem. Stegen för att flytta foton på en Windows-dator skiljer sig från de som beskrivs här.

Fråga: Medför överföring av bilder från min iPhone till min Mac att de tas bort från iPhone?

Svar: Vanligtvis ger appen Foton möjlighet att ta bort foton från din iPhone efter att ha överfört dem till din Mac. Ändå kan du ändra importinställningarna i steg 6 för att bestämma om du vill behålla eller ta bort bilderna från din iPhone.

Fråga: Är det möjligt att flytta foton utan att använda en kabel, med trådlösa metoder?

Svar: Absolut, trådlösa fotoöverföringar är möjliga genom iCloud eller AirDrop. För att utföra dessa metoder, se till att både din iPhone och Mac är länkade till samma Wi-Fi-nätverk och att lämpliga inställningar är aktiverade. För omfattande instruktioner om hur du använder dessa funktioner, besök Apples supportwebbplats.

Fråga: Vad är den typiska varaktigheten för fotoöverföringsprocessen att slutföra?

Svar: Längden för att överföra bilder från din iPhone till din Mac varierar beroende på mängden och storleken på de inblandade fotona. Denna tidsram kan sträcka sig från några sekunder till flera minuter. Förloppsindikatorn i appen Foton ger en uppskattning av överföringens varaktighet.

Fråga: Är det möjligt att använda samma metod för att överföra bilder från min Mac till min iPhone?

Svar: Du har faktiskt möjlighet att använda appen Foton på din Mac för att överföra bilder till din iPhone. För att utföra detta, anslut din iPhone till din Mac, starta appen Foton, välj önskade foton för överföring och välj knappen "Importera". Därefter kommer de importerade bilderna att vara tillgängliga i din iPhones fotoapp.

Fråga: Om appen Foton inte känner igen min iPhone, vilka steg ska jag vidta?

Svar: Om appen Foton inte känner igen din iPhone, försök med följande felsökningsåtgärder:

    1. Bekräfta att din iPhone är upplåst och visar startskärmen.
    2. Verifiera den säkra anslutningen av Lightning-kabeln till både din iPhone och Mac.
    3. Utför omstarter på både din iPhone och Mac.
    4. Se till att din iPhone och Mac är uppdaterad med de senaste programvaruversionerna.
    5. Överväg att prova en alternativ Lightning-kabel eller använda en annan USB-port på din Mac.