Fabriksåterställ en iPhone i tre enkla steg

Att stöta på problem med din iPhone kan hända ibland. Din enhet kan oväntat sakta ner eller inte fungera korrekt. I sådana fall är go-to-lösningen det klassiska rådet: "Har du testat att stänga av och slå på den igen?" – även känd som en mjuk återställning.

Ett annat alternativ är en tvingad omstart, användbar om standardmetoden inte fungerar när din telefon fryser. Processen varierar beroende på din iPhone-modell.

Men om en mjuk återställning eller tvångsstart misslyckas kan det vara nödvändigt att återställa din iPhone till fabriksinställningarna. Fortsätt med försiktighet, eftersom detta kommer att radera alla data och inställningar och i princip återställa den till sitt ursprungliga tillstånd.

En fabriksåterställning är särskilt avgörande när du säljer eller ger bort din telefon, och säkerställer att din personliga information, lösenord och inloggningsuppgifter raderas helt. Det är ett klokt drag, särskilt när man har att göra med okända köpare.

Låt oss nu gå igenom stegen för att återställa din iPhone till fabriksinställningarna.

 

Steg 1: Säkerhetskopiera din iPhone-data

Det här steget är avgörande för att säkerhetskopiera dina värdefulla filer, appar, inställningar och mer på din iPhone. Se till att du säkerhetskopierar när du byter till en ny Apple-enhet och raderar din gamla.

En metod är att använda iCloud. Aktivera iCloud i dina iPhone-inställningar för att skapa en säkerhetskopia för alla nödvändiga filer och appar. I inställningarna väljer du "Säkerhetskopiera nu" för en säkerhetskopia om du inte redan har gjort det.

Alternativt kan du använda iTunes för att säkerhetskopiera din iPhone. Anslut den till en dator för att överföra data.

 

Steg 2: Fabriksåterställ din iPhone

Efter att ha säkerställt att alla dina appar och data säkerhetskopieras på ett säkert sätt, fortsätt med fabriksåterställningen. Innan den sista återställningen, dubbelkolla att allt är säkerhetskopierat i iCloud eller iTunes.

Efter att ha bekräftat, gå till iPhone-inställningar, välj "Allmänt" och "Återställ". Hitta "Radera allt innehåll och inställningar" och ange din PIN-kod eller lösenord. Ange ditt Apple-ID och lösenord innan du återställer.

Vänta tills din telefon torkar allt. Efter slutförandet återgår din iPhone till fabriksinställningarna.

 

Steg 3: Återställ din säkerhetskopia

Fantastisk! Nu kan du enkelt ta tillbaka dina appar, filer och innehåll från säkerhetskopian. När telefonen startar om väljer du iCloud-säkerhetskopieringsalternativet och loggar in med ditt Apple-ID för att hämta alla dina appar. När allt är återställt är din iPhone redo att rulla, precis som tidigare. Om du lämnar över eller säljer din telefon kan du hoppa över detta och överföra säkerhetskopian till din nästa iPhone.