Är iPhone 8 fortfarande värd att köpa 2024?

Apple presenterade iPhone 8 i slutet av 2017, och introducerade den tillsammans med sin större motsvarighet, iPhone 8 Plus, och den revolutionerande iPhone X. Med tanke på de många efterföljande iPhone-släppen från Apple, varför skulle man fortfarande överväga att välja den 11:e generationens iPhone som iPhone 8?

En övertygande aspekt som skiljer iPhone 8 från många nyare iterationer är dess pris. iPhone 8 är fortfarande ett attraktivt val för dem som söker en mer ekonomisk Apple-smarttelefon. Att välja en renoverad iPhone 8 ger en möjlighet till ytterligare besparingar utan att kompromissa med kvaliteten.

I den här recensionen av iPhone 8 kommer vi att fördjupa oss i dess enastående funktioner som fortsätter att göra den till ett övertygande alternativ bland Apples smartphones, även flera år efter debuten. Dessutom kommer vi att ge insikter om alternativa smartphones som kan passa närmare dina specifika krav än iPhone 8. Låt oss utforska vad Apple iPhone 8 tillför.

 

Design

Om du letar efter en smartphone med stil utan extravagans, levererar både iPhone 8 och iPhone 8 Plus. Tillgängliga i rött, silver, rymdgrå och guld, dessa modeller kanske inte erbjuder de livfulla nyanserna av nyare versioner som iPhone 15, men de håller sin plats med en elegant kombination av glas och aluminum av flyg- och rymdkvalitet i sin konstruktion.

Ändå ligger en nackdel med iPhone 8 i dess lagringsmöjligheter, i synnerhet med avvecklingen av 256 GB-varianten 2019. Därefter var endast 64 GB- och 128 GB-versionerna tillgängliga. För användare som behöver gott om utrymme för foton, musik och appar, kan iPhone 8:s minneserbjudanden visa sig vara begränsande.

Om dina behov kräver större lagring, kan det vara lämpligare att utforska telefoner med större minneskapacitet. Att köpa en renoverad iPhone 8 från en välrenommerad återförsäljare kan dock fortfarande ge tillgång till den eftertraktade 256 GB-varianten.

I likhet med dess begränsade lagringsutrymme är iPhone 8:s fysiska storlek också blygsam. För dem som vill ha en mer kompakt Apple-smarttelefon framstår iPhone 8 som ett utmärkt val. Dess 4,7-tumsskärm säkerställer en bekväm passform i handen och en lätt känsla, vilket gör att vågen bara väger 148 gram.

 

Skärm

iPhone 8:s 4,7-tumsskärm, även om den är relativt kompakt, förblir skicklig för spel, videouppspelning och andra typiska smartphoneaktiviteter. Med en Retina HD-skärm säkerställer den en tillfredsställande användarupplevelse med riklig upplösning. Med tanke på dess pris, erbjuder iPhone 8 ett lovvärt värde med sin Retina HD-skärm. Men för dem som letar efter en mer sofistikerad skärm, utforska dyrare, kan nyare modeller som iPhone 15 Pro Max vara värt besväret.

Icke desto mindre ger iPhone 8:s skärm fortfarande en levande och skarp visuell upplevelse. Dess ljusstyrka når upp till 625 nits, vilket möjliggör bekväm användning även i direkt solljus. Med True Tone-funktionen anpassar telefonen på ett skickligt sätt ljusstyrka och färgtoner i enlighet med omgivningen, vilket bidrar till en förbättrad tittarupplevelse.

 

Kamera

iPhone 8:s bakre kamera står sig och konkurrerar med några av de mer avancerade iPhone-modellerna. Med en ensam 12-megapixel bakre kamera, utmärker den sig när det gäller att ta slående bilder av hög kvalitet.

En nackdel med iPhone 8:s kamerainställning är att den enbart är beroende av ett vidvinkelobjektiv, till skillnad från andra modeller som innehåller ytterligare teleobjektiv eller till och med en tredje kamera. Icke desto mindre, för de flesta användare, räcker den enda 12-megapixel bakre kameran på iPhone 8 beundransvärt. Den främre kameran på 7 megapixlar presterar bra, särskilt för selfies. Medan vissa modeller har en 12-megapixel främre kamera, visar sig iPhone 8:s mer konservativa kamerauppsättning vara tillfredsställande för många.

Med möjligheter för 4K-videoinspelning och videoinspelning i slow motion erbjuder iPhone 8 mångsidighet. Både främre och bakre kamerorna är utrustade med optisk bildstabilisering, vilket underlättar stadig handhållen fotografering och minimerar suddighet.

Örnögda Apple-entusiaster kanske noterar frånvaron av funktioner som porträttläge, nattläge för fotografering i svagt ljus och olika porträttljuseffekter på iPhone 8. Ändå är dessa kompletterande funktioner som finns i nyare och dyrare modeller, snarare än väsentliga funktioner.

 

Processor och batteritid

Även om iPhone 8 kanske inte har en processor som är lika robust som många av dess nyare motsvarigheter, är dess A11 Bionic-chip fortfarande skickligt på att spela smidigt och olika applikationer. Den här processorn driver iPhone 8 och säkerställer sömlös webbsurfning, användning av sociala medier och vardagliga uppgifter som samtal och sms.

iPhone 8 erbjuder kompatibilitet med trådlös laddning och har en snabbladdningskapacitet som möjliggör en batteriökning på 0 till 50 % på bara trettio minuter. Batteriets livslängd är berömvärt och ger upp till 13 timmars videouppspelning och 40 timmars musikuppspelning på en enda laddning.

Visserligen har andra iPhone-modeller förlängd batteritid och mer potenta processorer. Icke desto mindre, för de flesta användare, är iPhone 8 fortfarande ett övertygande alternativ som ger ett betydande värde för sin pris.

 

Specifikationer för iPhone

Funktion Detaljer
Display 4.7-tums skärm med True Tone
Bakre kamera 12 MP kamera med optisk bildstabilisering
Främre kamera 7 MP kamera
Processor A11 Bionic-chip - kraftfull och intelligent
SIM-kort Nano SIM-kort
Bluetooth 5.0
Anslutningar Lightning-kontakt
Nätverk 4G / LTE, Wi-Fi
Touch ID Fingeravtryckssensor för förbättrad integritetsskydd
Batteri Li-ion 1821 mAh batteri, trådlös laddning, kompatibel med Qi
Vattentålighet Originalt IP67-vattentätt skydd kan ej garanteras efter renovering
Storlek och vikt 138.3 x 67.1 x 7.1 mm / 138 g

 

Fördelar med iPhone

    1. Bakre kamera med en upplösning på 12 miljoner pixlar
    2. Kompakta mått och lätt konstruktion
    3. Rimligt prissatt

 

Nackdelar med iPhone 8

    1. Skärmen matchar inte den sofistikerade OLED-skärmen som finns i nya modeller.
    2. För vissa användare kan skärmens storlek kännas otillräcklig.
    3. Det finns fler banbrytande processorer på marknaden.

 

Jämförelse mellan iPhone 8 och iPhone 8 Plus

iPhone 8 debuterade samtidigt med iPhone 8 Plus efter den tidigare utgåvan av iPhone 7. Om du vill ha en större 5,5-tumsskärm, ett extra teleobjektiv i den bakre kamerauppsättningen och en marginellt förlängd batterilivslängd, överväg att utforska iPhone 8 Plus eller nyare iterationer som iPhone 14 och iPhone 15.

 

Köper en renoverad Apple iPhone

Om du tror att iPhone 8 passar dina behov, utforska Prime Mobiles utbud av minutiöst och pålitligt återställda iPhones.

Genom att skaffa en iPhone från Prime Mobile kan du vara säker på att den har genomgått vår grundliga 52-punkts testprocess, vilket garanterar en praktiskt taget ny Apple-smarttelefon. Dra dessutom nytta av vår 12-månaders garanti och en kostnadsfri 30-dagars returpolicy.

Utforska vårt sortiment av renoverade iPhone 8-enheter och andra exceptionella erbjudanden.