Apple stoppar iOS 17.3 Beta på grund av rapporter om murade iPhones

Uppdatering för iOS 17.3 Beta 2: iPhones murad och uppdatering avstängd

Efter att Apple lanserade den efterlängtade iOS 17.3 beta 2-uppdateringen laddade ett stort antal användare ivrigt ner och installerade den nya programvaran. Men kort efter releasen strömmade rapporter in från olika hörn av världen som tydde på ett kritiskt problem. Många användare upptäckte att deras iPhones gjordes obrukbara, visade en svart skärm som inte svarade eller en oändlig omstartsslinga efter att ha tillämpat uppdateringen.

Problemet verkade påverka ett brett spektrum av iPhone-modeller, inklusive de senaste iterationerna som iPhone 13-serien och vissa äldre enheter som iPhone X och iPhone 11. Frustrerade användare tog till sociala medieplattformar, forum och Apples supportcommunities för att rösta deras oro och söka hjälp.

Apple insåg allvaret av situationen och vidtog snabbt åtgärder genom att stoppa distributionen av iOS 17.3 beta 2-uppdateringen. Företaget släppte ett officiellt uttalande som erkände problemet, uttryckte beklagande över besväret som orsakats för dess användare, och försäkrade dem att det tekniska teamet flitigt arbetade med en åtgärd.

Medan vissa drabbade användare kunde återställa sina enheter via iTunes, förblev många oroliga för att försöka ytterligare uppdateringar, fruktade att problemet skulle återkomma. Apple försäkrade sin användarbas att åtgärder vidtogs för att grundligt undersöka orsaken bakom det oväntade beteendet och förhindra att sådana problem uppstår i framtida programuppdateringar.

Incidenten fungerade som en påminnelse om riskerna förknippade med betaprogramvaruversioner, och betonade vikten av noggranna tester och användarfeedback för att säkerställa stabiliteten och tillförlitligheten hos operativsystemuppdateringar. Apple lovade att lära av denna erfarenhet och implementera ytterligare åtgärder för att förhindra liknande utbredda problem i framtida uppdateringar.

 

iOS 17.3 Beta 2-problem och lösningar

Apple gjorde nyligen ett officiellt tillkännagivande om iOS 17.3 beta 2, och erkände att det orsakade en hicka för en liten del av enheterna under uppstart. Specifikt betonade de att vissa iPhones stötte på svårigheter att starta upp på grund av den här versionen av programvaran. Intressant nog finns det en tro som cirkulerar bland vissa användare att detta bootloop-problem kan vara kopplat till Back Tap-gestfunktionen. Märkligt nog verkar det som att bara de som hade inaktiverat just den här funktionen på sina iPhones upplevde problem.

För dem som berörs av det här problemet finns det en relativt enkel lösning. Fixningen innebär att gå in i återställningsläge på enheten och återgå till den tidigare iOS-versionen. Det här steget hjälper till att kringgå glitchen som uppstår i betaversionen. Dessutom finns det en optimistisk ton i luften – Apple förväntas släppa en mer stabil version av iOS 17.3 snart. Användare uppmanas att tålmodigt invänta den här kommande uppdateringen, som förväntas lösa problemen som uppstår i betaversionen.