Apple rekommenderar att undvika användning av ris som ett medel för att torka telefoner

Teknikjätten hävdar att rispartiklar kan orsaka skador på telefonerna.

Det är inte ovanligt att olyckan är framme och telefonen hamnar i vätska. Traditionellt har många använt okokt ris för att torka telefonen, eftersom riset anses suga upp vätskan. Nu går Apple ut med rekommendationen att Iphone-användare bör undvika denna metod, då den kan leda till skador på telefonerna.

Denna varning kommer från ett dokument som Apple har publicerat med råd för situationer där din telefon får en "vätskevarning". Om telefonen upptäcker fukt när du ansluter en Lightning- eller USB-C-kabel till porten kommer den att meddela dig. Dokumentet gäller för telefoner som är nyare än Iphone XS, Iphone XS Max och Iphone XR.

"Placera inte din Iphone i en påse ris. Om du gör det kan små rispartiklar skada din Iphone," varnar Apple.

Detta är inte det enda traditionella knepet som Apple avråder från. Företaget rekommenderar även att användare undviker att använda bomullspinnar och pappershanddukar för att torka porten. Dessutom avråder Apple Iphone-användare från att använda "externa värmekällor" såsom en hårtork för att försöka torka av vätskor från telefonerna.

Apple ger istället rekommendationen att försiktigt slå telefonen mot handen med anslutningsporten vänd nedåt och sedan låta telefonen torka i 30 minuter. Om du fortfarande får en vätskevarning föreslår Apple att du låter telefonen torka i upp till 24 timmar.