Allt du bör veta om iPhone-batterifunktioner

Apples iPhones har lite av ett mysterium när det kommer till deras icke-borttagbara batterier. Självförtroende är nyckeln när du köper en renoverad iPhone – ett bra batteri är lika viktigt som ett snyggt utseende.

Men oroa dig inte, den här guiden kommer att reda ut saker och ting. Den svarar på vanliga frågor om iPhone-batterier, förklarar saker som rätt kapacitet och hur batterier fungerar i olika iPhone-modeller.

Guiden täcker alla nya Apple-smarttelefoner, från iPhone 7 till iPhone 11. Den är enkel men ändå användbar och belyser vad du kan förvänta dig med ditt iPhone-batteri.

 

Förstå iPhone-batterikapacitet

2018 kom iOS 11.3 med Battery Health, som avslöjar din iPhones batteriinformation. Den mäter varaktigheten mellan laddningarna, betyg från 0 % till 100 %.

Till en början försämras telefonens batteri till 100 % vid cykling och skador (t.ex. extrema temperaturer).

När hälsan försämras, minskar även toppprestanda, en naturlig nedgång över tiden.

 

Vilken batterinivå för iPhone anses vara optimal i sitt nuvarande tillstånd?

Medan iPhones maxkapacitet är 100 %, börjar optimala förhållanden vid 80 %. Apples 1-års garanti täcker 80 % eller mer batterikapacitet. Efter ett år har många iPhones kapacitet på 95 % eller mer. Apple införlivar överkapacitet som en felsäker, vilket säkerställer att optimala förhållanden kvarstår på 80 %.

 

Hur kontrollerar du din iPhones batteristatus utan ansträngning?

 

På alla iPhone som kör iOS 11.3 eller senare kontrollerar du din batterikapacitet i Inställningar > Batteri > Batterihälsa. Detta är exklusivt för iPhone 6 och senare modeller.

I Battery Health, hitta Peak Performance Capability. Det är avgörande, kanske mer än kapacitet.

För optimal appsupport anger ett meddelande att din telefon fungerar med normal toppprestanda. Ett urladdat batteri ger en varning; den är skadad och måste bytas ut.

Även med varningen kommer din telefon att fungera, men tiden mellan laddningarna är mycket kortare. Varningen visar när batterikapaciteten är 79 % eller lägre.

 

Tips för att öka din iPhones batteri och prestanda

Apple siktade på att förbättra telefonens batteritid med prestandastrypning, vilket väckte kontroverser. Den hanterar prestanda automatiskt för att spara batteri men kan stängas av, men till priset av snabb batteriurladdning. Välj dessa steg från Apple för att förbättra batteritiden:

    1. Håll iOS uppdaterad för nya funktioner som bevarar batteritiden.
    2. Håll din telefon i ett temperaturområde på 16-22 grader Celsius.
    3. Undvik överdriven värme under laddning för att förhindra batteriskador.
    4. Håll telefonen halvladdad för att undvika djupurladdningsskador.
    5. Aktivera automatisk ljusstyrka för att spara batteri genom att undvika ljusa skärminställningar.
    6. Övervaka bakgrundsaktivitet i Inställningar > Allmänt > Bakgrundsuppdatering för att förhindra att batteriet laddas ur.

 

Hur iPhone-batterier presterar baserat på individuella modeller

 

När du kollar in begagnade iPhones är det avgörande att ta hänsyn till batteritid och prestanda. Prestandamässigt kan du titta på faktorer som processorhastighet eller RAM, men speglar de verkligen telefonens användarupplevelse?

Tack och lov finns det andra mätvärden. En är Geekbenchs prestandabenchmark, som standardiserar alla iOS-enheter för en direkt prestandajämförelse. Här är resultaten, från högsta till lägsta prestanda:

    1. iPhone 11 Pro Max – 1 330
    2. iPhone 11 – 1 280
    3. iPhone XS Max – 1 110
    4. iPhone XR – 1 108
    5. iPhone 8 – 922
    6. iPhone 7 – 742
    7. iPhone 6S – 542
    8. iPhone 6 – 308

Batteritiden är en annan nyckelfaktor. AnandTech-specialister granskade batteritiden baserat på WiFi-användning. Resultaten i timmar är följande:

    1. iPhone 11 Pro Max – 15,58 timmar
    2. iPhone 11 – 14.03 timmar
    3. iPhone XR – 12,95 timmar
    4. iPhone 8 Plus – 11,83 timmar
    5. iPhone XS Max – 10,31 timmar
    6. iPhone 7 – 9,22 timmar

Både prestanda och batteritid visar en linjär trend. Nyare modeller är generellt sett mer kraftfulla och har funktioner som bevarar och förlänger batteritiden.

I grund och botten överträffar nyare modeller, även med mindre än 100 % kapacitet, vanligtvis de äldre och förblir användbara längre.

 

Jämföra renoverade iPhones och andra telefoner: Battery Battle Vinnare

Visst, iPhones brukar överträffa konkurrenterna i både batteritid och prestanda för nya telefoner. Denna fördel sträcker sig även till renoverade modeller, eftersom iPhones i allmänhet behåller cirka 15 % mer värde årligen jämfört med sina Android-motsvarigheter. Denna motståndskraft översätts till mindre batteriförsämring, långsammare prestandaförsämring och ökad skärmhållbarhet, vilket gör iPhones till ett pålitligt val för renoverade smartphones.

 

Vad kan du förvänta dig av en Prime Mobile Refurbished iPhone?

På Prime Mobile säkerställer varje renoverad iPhone ett batteri med minst 80 % kapacitet, vilket säkerställer optimal prestanda. Inga bekymmer om att byta batteri - det fungerar som nytt. Andra återförsäljare har inte denna garanti och riskerar att ett batteri med mindre än 80 % kapacitet påverkar prestanda och livslängd. Tänk på detta innan du gör ett köp.

I äldre modeller är inte ens ett väl fungerande batteri lika effektivt som i nyare. Till exempel håller en iPhone 7 över 6 timmar mindre än den senaste modellen. Realistiska förväntningar hjälper dig att välja ett köp som passar både dig och din telefon.

Efter att ha läst vår kompletta iPhone-batteriguide hoppas vi att du känner dig mer självsäker. Utforska Prime Mobiles renoverade iPhones här om du är intresserad.